Voordelen van een G3 LPG installatie

LPG voordelen

Waarom een G3 autogas-installatie laten inbouwen?

Elke keer als u benzine tankt schrikt u van het bedrag dat u moet betalen. Herkent u dat? Het brandstofverbruik van uw auto vormt een flinke aanslag op uw budget. Geld dat u aan leuke dingen had kunnen besteden, zoals een vakantie, cadeautjes of een leuk etentje. Is het mogelijk om het bedrag dat u tankt te verlagen? Jazeker, kies voor lpg als brandstof voor uw auto. Lpg is veel goedkoper dan benzine. Dat verschil merkt u aan de pomp.

Lpg is niet alleen goedkoper, het is ook duurzamer dan benzine. De CO2 uitstoot van een auto die rijdt op lpg is veel lager dan van auto die rijdt op benzine. Dus ook voor het milieu is rijden op lpg een goede keuze.

Wilt u weten of het rijden op lpg ook voor u een goede keuze is? Bereken uw besparing op onze website.

Bereken hier uw besparing

Wat is lpg?

Lpg staat voor ‘liquefied petroleum gas’ of in het Nederlands: gas in vloeibare vorm. Het gas, een mengsel van butaan en propaan, dat wordt gebruikt is een bijproduct van de oliewinning en verwerking.

Vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw wordt lpg, ook wel autogas genoemd, gebruikt als brandstof voor auto’s. Lpg wordt opgevangen, gereinigd van onzuiverheden en onder druk opgeslagen, zodat het vloeibaar wordt en minder ruimte inneemt. Hierdoor worden opslag en vervoer van lpg eenvoudiger. Lpg wordt toegepast als een duurzaam alternatief voor benzine en diesel.

Inbouwen G3 lpg installatie

In de loop van de jaren is de techniek voor het rijden op lpg sterk verbeterd, wat gunstige effecten heeft op uw verbruik en op de duurzaamheid en de levensduur van uw automotor. Met name de introductie van derde generatie autogas-installaties, de zogenaamde G3 lpg installaties, waarbij de motor elektronisch wordt ingespoten heeft de doelmatigheid van lpg-installaties in personenauto’s sterk verbeterd. Vermogensverlies treedt nauwelijks nog op. Dus waarom kiest u niet voor lpg? Bij Agin kunt u al vanaf €1395,- euro een G3 lpg installatie laten installeren.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op

Wilt u meer informatie over de technische mogelijkheden? Heeft u vragen als:

  • Kan mijn auto ook worden voorzien van een G3 lpg installatie?
  • Is het rendabel om in mijn personenauto een G3 lpg installatie in te bouwen?
  • Zitten er ook nadelen aan het inbouwen van een G3 lpg installatie?
  • Moet mijn personenauto opnieuw door de Rijksdienst voor Wegverkeer worden gekeurd na installatie van een G3 lpg installatie?

Neem dan contact met ons op voor een gedegen adviesgesprek.

Contact opnemen

Review

  • LPG G3 in Citroën C5 1.6 THP in Agin Rotterdam
    Bij offerte aanvraag en mijn vragen daarop bleek al snel de deskundigheid van dit bedrijf, zijn konden mij haarfijn uitleggen wat de voor- en nadelen van lpg in een directe injectie is. Inbouw is op een uitstekende wijze gedaan en voor de afgesproken prijs. Auto loopt voortreffelijk, dit bedrijf is een absolute aanrader!