Rijden op Propaan

Rijden op propaan
Propaan is een LPG waar duizenden auto’s in Nederland op rijden. Rijden op Propaan werd populair in de jaren tachtig en beleefd de laatste jaren een flinke comeback als alternatief voor dure diesel en benzineauto’s. LPG, ook wel Liquefied Petroleum Gas, is een mix van twee gassen: Propaan en Butaan. Vaak heeft men het in de volksmond simpelweg over ‘rijden op autogas’.

Het mengsel van propaan en butaan verschilt per seizoen. Er wordt standaard meer propaan dan butaan aan het mengsel toegevoegd en in de winter is de verhouding doorgaans groter (70% propaan versus 30% butaan). Echter, je kan ook rijden op een LPG tank die voor 100% gevuld is met propaan of butaan. Enige voorwaarde is dat de buitentemperatuur boven het vriespunt moet liggen.

Veilig rijden met Propaan

Het idee dat je met een gastank rondrijdt jaagt sommige mensen angst aan. Die angst is echter volledig ongegrond. Uit onderzoek is gebleken dat LPG tanks dusdanig stevig en sterk zijn, dat ze vrijwel nooit scheuren. Verder zijn de tanks voorzien van een extra veiligheidsmodule, waardoor bij een scheur in de gasleiding, het gas in de tank direct wordt afgesloten. Wat dat betreft is een benzinetank veel kwetsbaarder en komt het dikwijls voor dat benzineauto’s na een ongeluk in brand vliegen. U kunt beter rijden op propaan.

Wilt u ook rijden op Propaan?

Wilt u weten hoe u uw auto kunt transformeren naar een veilige, duurzame LPG? Maak vrijblijvend een afspraak met BV Agin en laat u bijpraten over de subsidies, besparingen, diverse LPG merken en –installaties. Met zes decennia ervaring behoren wij met recht tot de LPG specialisten van Nederland, die u kunnen voorzien van het meest passende advies.

 

Vindt u dit artikel interessant? Bekijk dan ook onze pagina dat we geschreven hebben over Rijden op Butaangas

Review

  • G3 inbouw in Maarssen
    Bij Agin 2 Chevy vans G3 in laten bouwen. Zowel voor als na de inbouw van beide systemen is en blijft de service helemaal goed. Zoek je de goedkoopste?Ga dan niet naar hun toe. Zoek je perfecte service,inbouw en advies zowel vooraf als achteraf? Dan kan ik een ieder aanbevelen om met Agin in zee...Lees meer