Rijden op LPG

rijden

Rijden op LPG heeft een aantal voordelen. In vergelijking met benzine en diesel is rijden op LPG een stuk goedkoper. Op LPG wordt namelijk minder accijns geheven, waardoor bij het rijden op LPG de kosten bij het tankstation aanzienlijk lager zijn.

Er wordt wel gedacht dat de wegenbelasting bij rijden op LPG een stuk hoger is. Dit is niet helemaal terecht. Als uw auto een LPG-G3-installatie heeft, wat tegenwoordig de standaard installatie is, krijgt u korting op de wegenbelasting, waardoor deze niet veel hoger dan die voor benzine- en aanzienlijk lager dan die voor dieselauto’s is.

Als u wilt gaan rijden op LPG betekent dat niet noodzakelijk dat u een nieuwe LPG-auto moet aanschaffen. Het is namelijk ook mogelijk om LPG in te laten bouwen in een benzine-auto. Dit is niet alleen mogelijk bij nieuwe benzine-auto’s, maar ook bij occasions. Ook bij oudere occasions kan het nog de moeite waard zijn om een LPG-installatie te laten inbouwen. Of het rijden op LPG in zo’n geval daadwerkelijk loont is afhankelijk van hoeveel en hoelang u nog met de auto denkt te gaan rijden. Dit kunt u eenvoudig uitrekenen.

Als uw overweegt te gaan rijden op LPG, dan is BV Agin hét adres voor u. Wij zijn de oudste LPG-specialist van Nederland en kunnen u dan ook als geen ander adviseren over het rijden op LPG. Wij kunnen een LPG-installatie inbouwen tegen een zeer scherpe prijs. Bovendien kunt u ook voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan uw LPG-auto bij ons terecht.

Wilt u meer weten over rijden op LPG en de mogelijkheden die BV Agin biedt op het gebied van inbouw, onderhoud en reparatie? Kijk dan verder op onze website of neem direct contact met ons op.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina’s over:

LPG inbouwen prijs

Rijden op gas

Review

  • Lpg inbouw in NA
    Top service! Zeer tevreden over de inbouw en afhandeling van de installatie in mijn mini cooper 🙂