Omslagpunt LPG

Omslagpunt LPG

Bereken hier gemakkelijk het omslagpunt van LPG voor jouw auto

Ben je bekend met de brandstof Liquefied Petroleum Gas (LPG)? Het is één van de voordeligste brandstoffen van Nederland en wordt steeds populairder. Als je benieuwd bent of het ook voor jou een interessante optie kan zijn, dan ben je hier aan het juiste adres. Je kunt namelijk het omslagpunt van LPG zelf gemakkelijk berekenen en ontdekken wat voor jou het voordeligst is om mee te rijden. Het omslagpunt van LPG laat zien vanaf hoeveel kilometers het voordeliger is om een investering in een LPG installatie te doen. Je moet hiervoor rekening houden met het feit dat LPG als brandstof goedkoper is dan benzine en diesel, maar dat de wegenbelasting weer iets hoger ligt. Je krijgt echter wel weer korting op de normale houderschapsbelasting met een auto die op LPG rijdt. Je kunt zelf gemakkelijk uitrekenen vanaf welk punt het voor jouw situatie interessant is om over te schakelen.

Waar moet je rekening mee houden om het omslagpunt van LPG te berekenen?
Zoals gezegd is het in eerste instantie belangrijk om te weten hoeveel kilometers je gemiddeld rijdt per jaar. Gemiddeld gezien kan het al voordeliger zijn om met LPG te rijden vanaf 12.000 kilometer per jaar. Hiernaast moet je weten wat de hoogte is van de wegenbelasting voor een diesel, benzine en LPG auto. Houd daarmee rekening met de korting van 317 euro per jaar die je van de gemeente krijgt op de normale houderschapsbelasting. Neem ook het gemiddelde brandstofverbruik mee in je berekening, dit kan per auto erg verschillen. Tot slot speelt de aanschafprijs van de auto mee in de verschillende versiemogelijkheden, dit is zeker het geval bij een gebruikte auto. Met al deze gegevens kun je het omslagpunt van LPG berekenen voor jouw specifieke situatie. Is het je allemaal wat teveel gedoe? Geen zorgen, maak gebruik van de gebruiksvriendelijke rekenmodule op deze website en je hebt je antwoord zo binnen.

Wat biedt B.V. Agin?
Bij B.V. Agin ben je op de juiste plaats voor een vakkundige LPG installatie. Er wordt zorgvuldig en met echt vakmanschap gewerkt, zodat je de juiste installatie krijgt die langdurig meegaat. Dankzij de meer dan 54 jaar ervaring weten we als geen ander hoe we jouw auto het beste onder handen kunnen nemen. Met een LPG installatie verdien je al gauw de kosten van de eenmalige investering terug. Het maakt niet uit welk automerk je hebt, wij kunnen er zeker mee aan de slag. We hebben tevens alle merken van LPG installaties tot onze beschikking en kunnen zo de beste aansluiting vinden. Ook wanneer je gewoon wat advies wilt over het omslagpunt LPG van jouw auto, kun je contact met ons op nemen. We staan je graag te woord.

Review

  • OMVL installatie in Nissan Bluebird 1.6LX (1989)
    Na het aanvragen van een offerte kreeg ik binnen een uurtje een antwoord met daarin het type in te bouwen installatie (omvl) en een prijsopgave. Auto maandag gebracht en vrijdag opgehaald. Op woensdag was alles al ingebouwd behalve het mengstuk. Deze was nergens op voorraad en de eventuele levertijd zou 14 dagen bedragen. Vrijdagavond heeft...Lees meer