Nieuwe auto op lpg 

nieuwe auto

Rijden op lpg betekent voordelig rijden. Want niet alleen wordt er bespaard op de brandstofkosten, ook is dit veel beter voor het milieu. Steeds meer autofabrikanten bieden nieuwe auto’s met een lpg-installatie. Dit noemen we ook wel de af-fabriek modellen. Hierbij is het niet nodig om apart een autogas installatie in te laten bouwen. Er is ook steeds meer vraag naar dit soort auto’s. Want lpg is vele malen goedkoper. Bovendien worden de installaties ook steeds effectiever en milieuvriendelijker. Hierdoor is de CO2-uitstoot sterk teruggedrongen. Zo kan er met de nieuwe G3-installatie korting worden verkregen op de motorrijtuigenbelasting. En bij sommige installaties ontstaat er zelfs vrijstelling van. Dit zijn de zogenaamde Bi-fuel auto’s. Let bij aanschaf goed op het type auto: niet alle auto’s komen in aanmerking voor deze vrijstelling.

De voordelen van autogas

Bij het inbouwen van een autogas-installatie houdt de fabrikant rekening met de kofferruimte. Zo wordt de installatie efficiënt ingebouwd. Het vulnippel wordt achter het tankklepje weggewerkt en de bedieningsknoppen zijn in het dashboard opgenomen. Een nieuwe auto met een lpg-installatie is dus helemaal aangepast aan het rijden op het voordelige lpg. Het voordeel van autogas is natuurlijk de kostenbesparing. Wie veel kilometers per jaar rijdt haalt heel wat voordeel uit deze goedkopere brandstof. Het omslagpunt verschikt per merk auto, maar vaak ligt dit ergens tussen de 10.000 en 12.000 kilometer per jaar. Vanaf 15.000 kilometer per jaar wordt het voor de meeste rijders echt interessant. Autogas is overal in Nederland verkrijgbaar. Ook het buitenland kent voldoende tankpunten. Wie langere tijd op autogas gaat rijden zal jaarlijks een hoop kunnen besparen. Niet alleen mooi voor zakelijke rijders maar ook zeker voor de particulier. En: rijden op lpg is ook nog eens veilig.

Onderhoud van de autogas-installatie

Een lpg-installatie behoeft niet meer onderhoud als auto’s die op een andere brandstof rijden. Vaak is het voldoende om hier jaarlijks naar te laten kijken, bijvoorbeeld tegelijkertijd met de APK. Het is wel belangrijk dat een lpg-installatie door een erkend lpg-garagebedrijf wordt gecontroleerd. Deze kan niet alleen de controle uitvoeren maar ook eventuele reparaties uitvoeren. Tijdig onderhoud is belangrijk om te voorkomen dat er later onnodige reparaties en kosten bij komen kijken. BV Agin is al meer dan 57 jaar actief op het gebied van lpg-installaties, ook bij nieuwe auto’s. Als allereerste erkend lpg-installateur van Nederland hebben wij van BV Agin het vertrouwen van veel lpg-rijders gekregen. Want kennis, ervaring en kwaliteit staan bij ons voorop. Maak vrijblijvend een afspraak voor onderhoud aan uw lpg-installatie of neem contact op voor meer informatie.

 

Review

  • G3 inbouw in Maarssen
    Bij Agin 2 Chevy vans G3 in laten bouwen. Zowel voor als na de inbouw van beide systemen is en blijft de service helemaal goed. Zoek je de goedkoopste?Ga dan niet naar hun toe. Zoek je perfecte service,inbouw en advies zowel vooraf als achteraf? Dan kan ik een ieder aanbevelen om met Agin in zee...Lees meer