LPG installatie prijs

prijs

LPG installatie: de prijs

Rijden op autogas of lpg kan voor iedereen aantrekkelijk zijn. Het maakt hierbij niet uit of je privé of zakelijk rijdt. Rijd je meer dan 10.000 kilometer per jaar? Dan kan een lpg installatie vele voordelen hebben. De lpg installatie prijs verdient zich vaak binnen 1 tot 3 jaar volledig terug.

Een lpg installatie

De meeste merken en type auto’s kunnen omgebouwd worden, waardoor er een lpg installatie ingebouwd kan worden. De auto wordt voorzien van een extra brandstoftank en een lpg-systeem op de motor. De auto blijft geschikt om ook op benzine te rijden. Middels een keuzeknop kan je omschakelen van lpg naar benzine. De moderne lpg installaties geven geen betere prestaties en minder vermogensverlies. In bepaalde gevallen loopt de motor zelfs beter op lpg oftewel autogas. Bovendien subsidieert de overheid de G3 installatie. Hierdoor betaal je netto minder motorrijtuigenbelasting.

Lagere kosten aan brandstof

De grootste reden om een lpg installatie in te laten bouwen is de kostenbesparing op brandstof. De lpg installatie prijs verdient zich snel, weer terug doordat autogas goedkoper is dan benzine of diesel. De wegenbelasting/ motorrijtuigenbelasting mag dan wel hoger zijn, de overheid geeft jaarlijks 317 euro terug op de g3 installatie waardoor de totale lpg installatie prijs weer afneemt. Veel tankstation hebben ook autogas, waardoor je nagenoeg overal kunt tanken. Een lpg in laten bouwen kan in zowel nieuwe als oudere auto’s. Zelf een oldtimer is hier geschikt voor. Bovendien heeft het rijden op autogas, naast de besparingen, nog een groot voordeel: het is beter voor het milieu. De CO2 uitstoot is lager, dit bedraagt ongeveer 11 procent minder dan bij benzine. Hierdoor heeft het minder impact op het milieu. En dat is goed. Want een beter milieu, dat begint toch bij jezelf.

Lpg installatie, de prijs

Vaak wordt gedacht dat een lpg installatie inbouwen duur is. Dit valt echt wel mee. Prijzen van de installaties vind u hier. De lpg installatie prijs valt dus wel mee, omdat deze zich snel terugverdient door de kostenbesparing op brandstof. Vroeger waren het voornamelijk de zakelijke rijders die een lpg installatie in lieten bouwen. Tegenwoordig werken de lpg installaties zo efficiënt en subsidieert de overheid de moderne g3 installatie, waardoor bijna iedereen in aanmerking kan komen voor het rijden op autogas. Op de website bereken je zelf snel en eenvoudig het omslagpunt. Gemiddeld is het al aantrekkelijk om een lpg installatie in te laten bouwen wanneer je meer dan 10.000 kilometer per jaar rijdt.

Review

  • G3 inbouw in Maarssen
    Bij Agin 2 Chevy vans G3 in laten bouwen. Zowel voor als na de inbouw van beide systemen is en blijft de service helemaal goed. Zoek je de goedkoopste?Ga dan niet naar hun toe. Zoek je perfecte service,inbouw en advies zowel vooraf als achteraf? Dan kan ik een ieder aanbevelen om met Agin in zee...Lees meer