LPG inbouwen oldtimer

LPG inbouwen oldtimer
LPG inbouwen is niet alleen mogelijk voor nieuwe auto’s of auto’s van een paar jaar oud. Ook bij oudere auto’s en oldtimers is LPG inbouwen een optie; voor verschillende klassiekers en oldtimers zijn LPG-installaties leverbaar. Het is voor LPG inbouwen bij een oldtimer wel belangrijk dat de auto in goede staat is; alleen dan is LPG-inbouwen op een veilige en duurzame manier mogelijk.

Uw oldtimer geschikt?

De LPG-installatie die geschikt is voor inbouwen in uw oldtimer is afhankelijk van onder andere het merk en type auto. Vaak wordt voor het inbouwen van LPG in een oldtimer gekozen voor een eenvoudige verdamper-drukregelaar in combinatie met een venturi-mengstuk. LPG-inbouwen is met deze installatie niet duur.

Bij het inbouwen van LPG in een oldtimer wordt ook met regelmaat gebruikgemaakt van mixersystemen. Bij dit type LPG-installatie wordt de hoeveelheid gas gedoseerd afhankelijk van de hoeveelheid lucht die de motor aanzuigt; dit maakt snel reageren met het gaspedaal goed mogelijk. Het mixersysteem is vanuit de overheid vanaf bouwjaar 1990 niet meer toegestaan – voor auto’s vanaf dit bouwjaar is een geregeld systeem verplicht. Voor oldtimers, ofwel auto’s ouder dan 25 jaar, is bij het inbouwen van LPG het mixersysteem echter wel nog steeds beschikbaar.

Voordelig voor uw oldtimer?

Als u LPG wilt inbouwen in uw oldtimer is het een goed idee om eerst op een rijtje te zetten hoeveel u per jaar met deze auto rijdt en hoe lang u nog van plan bent met de oldtimer te blijven rijden. Als u weinig kilometers maakt is het mogelijk niet de investering waard om LPG te laten inbouwen. Als u wel aardig kilometers maakt met uw oldtimer rijdt kan het goed zijn dat LPG inbouwen resulteert in een flinke besparing op brandstofkosten. Pak die rekenmachine er dus even bij!

Vrijblijvend contact opnemen

Wilt u weten of BV Agin LPG kan inbouwen in uw oldtimer of heeft u andere vragen? Schroom dan niet om telefonisch of via de offerte-aanvraag button contact op te nemen. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Vraag een offerte aan

 

Meer weten? Bekijk ook onze pagina’s over:

Gasinstallatie auto

Kosten gastank inbouwen

 

Review

  • LPG G3 in Citroën C5 1.6 THP in Agin Rotterdam
    Bij offerte aanvraag en mijn vragen daarop bleek al snel de deskundigheid van dit bedrijf, zijn konden mij haarfijn uitleggen wat de voor- en nadelen van lpg in een directe injectie is. Inbouw is op een uitstekende wijze gedaan en voor de afgesproken prijs. Auto loopt voortreffelijk, dit bedrijf is een absolute aanrader!