Lpg inbouw

lpg-inbouw

Lpg inbouw heeft vele voordelen

Besparen op de brandstofkosten, minder belastend voor het milieu en gebruik maken van de nieuwste G3-installatie, dit zijn de voordelen van het rijden op lpg oftewel autogas. Lpg-installaties bestaan uit drie generaties, waarvan G3 de derde generatie is. Deze is sinds 1995 uitgebracht en sinds 1997 subsidieert de overheid het rijden op G3. Dit omdat autogas beduidend minder schadelijk voor het milieu is dan andere brandstoffen. En dat mag beloon worden, vindt de rijksoverheid. Dit doen ze door jaarlijks een korting van 317 euro te geven op de wegenbelasting. De wegenbelasting ligt voor auto’s met een lpg-installatie dan wel hoger, met de jaarlijkse korting bedraagt dit verschil in vergelijking met benzineauto’s slechts 20 euro. Dit rijd je er snel weer uit. Lpg inbouw is daarmee kostenbesparend.

Lpg inbouw voor iedere auto

Nagenoeg iedere auto kan meedoen met de lpg inbouw. De g3-installatie, die overigens ook van een 4e of 5e generatie kan zijn, kan in zowel kleine als grote auto’s ingebouwd worden, ongeacht het bouwjaar. Lpg inbouw is soms ook mogelijk voor oldtimers. Merken als Volvo, Ford, Fiat, Alfa, Volkswagen, Honda of Mazda zijn geschikt voor lpg inbouw. Maar ook andere merken waaronder Saab, Seat, Toyota, BMW en nog veel meer merken en typen auto’s. Alle auto’s vanaf bouwjaar 1994 zijn gecertificeerd voor de inbouw van een lpg-installatie. De auto moet voldoen aan de Europese richtlijn EG 94/12. Auto’s ouder dan 1994 kunnen ook in aanmerking komen, neem hiervoor contact op met de importeur of met BV Agin. Iedereen kan besparen in de brandstofkosten en rijden op autogas. Inbouwen gebeurt vakkundig door BV Agin, dé specialist op het gebied van lpg inbouw. Al meer dan 55 jaar het vertrouwde adres in Rotterdam voor lpg-installaties en inbouw.

Bereken wat lpg inbouw voor jou betekent

Wil jij weten wat lpg inbouw voor jou kan betekenen? Maak een proefberekening op de website. Wie meer dan 12.000 kilometer per jaar rijdt kan enorm besparen op de brandstofkosten. Maar ook mensen die minder rijden kunnen hier al voordeel uit halen. Met de handige rekentool zie je direct wat het omslagpunt is en wanneer je kan gaan besparen. Voor sommige auto’s ligt dit omslagpunt al op 8.000 kilometer per jaar. Lpg of autogas is bijna overal verkrijgbaar, nagenoeg ieder tankstation biedt tegenwoordig lpg aan. Ook in het buitenland zijn er meer dan voldoende tankstations. In sommige landen zijn er aparte stations waar alleen lpg getankt kan worden. Informeer hiernaar wanneer je op vakantie gaat. Meer informatie? Neem contact op en vraag gerust naar de voor-en nadelen van lpg. Direct een afspraak maken? Ook dat is mogelijk.

 

Review

  • LPG inbouw in Rotterdam
    In mijn gebruikte Subaru Forester met slecht 24.000 km op de klok hebben de heren bij Agin voortreffelijk een LPG G3 installatie ingebouwd. Onzichtbaar in de kuip van het reservewiel ligt een 64 liter tank met de vulopening keurig in de kunststof bumper weggewerkt. Na enig afstelwerk in de weken erna, loopt de auto goed...Lees meer