LPG-inbouw oldtimer

oldtimer

LPG-inbouw is niet uitsluitend voor nieuwe auto’s of auto’s van een paar jaar oud. Ook in oudere auto’s en oldtimers is LPG-inbouw mogelijk; voor verschillende klassiekers en oldtimers zijn LPG-installaties leverbaar. LPG-inbouw kan bij een oldtimer alleen worden uitgevoerd als de oldtimer in goede staat is; alleen dan is LPG-inbouw op een veilige en duurzame manier mogelijk.

Als u LPG-inbouw overweegt voor uw oldtimer is het verstandig om eerst duidelijk te krijgen hoeveel u jaarlijks met deze auto rijdt en hoe lang u nog van plan bent met de oldtimer te blijven rijden. Als u erg weinig kilometers maakt is het wellicht niet lonend om LPG-inbouw te laten uitvoeren. Als u wel regelmatig met uw oldtimer rijdt kan het echter goed zijn dat u door LPG-inbouw flink op brandstof bespaart. Goed om even te berekenen dus.

Het type LPG-inbouw dat het meest geschikt is voor uw oldtimer hangt onder andere af van het merk en type auto. Meestal wordt bij LPG-inbouw in de oldtimer gekozen voor een eenvoudige verdamper-drukregelaar in combinatie met een venturi-mengstuk. Dit type LPG-inbouw is relatief goedkoop. Ook wordt er bij oldtimers regelmatig gebruikgemaakt van mixersystemen. Hierbij wordt de hoeveelheid gas gedoseerd afhankelijk van de hoeveelheid lucht die de motor aanzuigt, waardoor snel reageren met het gaspedaal goed mogelijk is. Vanaf bouwjaar 1990 is het zijn geregelde systemen vanuit overheidswege verplicht en is het mixersysteem niet langer toegestaan – voor oldtimers geld deze regelgeving omtrent LPG-inbouw niet.

Bent u benieuwd naar wat BV Agin op het gebied van LPG-inbouw voor uw oldtimer kan betekenen? Schroom dan niet om telefonisch of per e-mail contact op te nemen. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina’s over:

Gas inbouwen auto

G3-gasinstallatie

 

Review

  • LPG inbouw in Rotterdam
    In mijn gebruikte Subaru Forester met slecht 24.000 km op de klok hebben de heren bij Agin voortreffelijk een LPG G3 installatie ingebouwd. Onzichtbaar in de kuip van het reservewiel ligt een 64 liter tank met de vulopening keurig in de kunststof bumper weggewerkt. Na enig afstelwerk in de weken erna, loopt de auto goed...Lees meer