Lpg inbouw kosten 

kosten

Lpg wordt ook wel autogas genoemd en is een prima en goedkoper alternatief voor benzine. Wie kosten wil besparen gaat rijden op autogas. BV Agin is koploper en was de eerste erkend lpg installateur van Nederland. De lpg inbouw kosten verdienen zich snel weer terug. Wie wil nu niet besparen?

Waarom op autogas rijden zoveel beter is

Lpg is toch alleen geschikt voor zakelijk rijders? Die vraag horen wij veel, maar niets is minder waar. Lpg is namelijk voor iedereen geschikt, mits er voldoende gereden wordt met de auto. De voordelen van goedkoper autogas weegt namelijk samen met een duurdere motorrijtuigenbelasting. Wei minimaal 10.000 kilometer per jaar rijdt haalt voldoende voordeel uit een lpg installatie. Omdat dit afhankelijk is van het type en merk auto maar ook van hoe lang er nog gereden gaat worden met de auto, bepalen wij het omslagpunt. Op de website is dit eenvoudig zelf te berekenen.

Beter voor het milieu en je portemonnee

Lpg heeft een 11 procent lagere CO2 uitstoot dan benzine. En dat is goed nieuws, want met ons klimaat is het slecht gesteld. De klimaattop in Parijs gaf het nog maar eens aan: we moeten echt zuiniger met ons milieu omgaan en ervoor zorgen dat de opwarming van de aarde minder snel verloopt. Alleen al hiervoor neem je voor de installatie van lpg de inbouw kosten voor je rekening. Maar dat is nog niet alles, want de lpg inbouw kosten verdienen zich zeer snel terug. In de meeste gevallen is dit binnen 1 tot 2 jaar. Dit hangt ook weer af van hoeveel kilometers je per jaar rijdt. Hoe meer je rijdt, hoe meer voordeel er te behalen valt.

Lpg inbouw kosten

Is dat niet duur, het laten inbouwen van een lpg installatie? Nee hoor, dat valt wel mee. Prijzen van de installaties vind u hier. De nieuwste g3 installatie is bovendien ook nog eens efficiënter en heeft weinig vermogensverlies. Doordat deze milieubesparend is geeft de overheid subsidie hierop. Dit is in de vorm van een jaarlijkse bijdrage van 317 euro. Dit is een korting van meer dan 26 euro per maand op de houderschapsbelasting/ motorrijtuigenbelasting. Omdat lpg bij meer dan 1.900 tankstations in Nederland verkrijgbaar is, wordt een lpg installatie wel heel aantrekkelijk. Bepaal het omslagpunt met behulp van de rekentool en ontdek of rijden op lpg ook iets voor jou is.

 

Review

  • LPG inbouw in Rotterdam
    In mijn gebruikte Subaru Forester met slecht 24.000 km op de klok hebben de heren bij Agin voortreffelijk een LPG G3 installatie ingebouwd. Onzichtbaar in de kuip van het reservewiel ligt een 64 liter tank met de vulopening keurig in de kunststof bumper weggewerkt. Na enig afstelwerk in de weken erna, loopt de auto goed...Lees meer