LPG gastank

gastank

Met de LPG gastank kiest u voor voordelig rijden op autogas. Brandstofkeuze en brandstofprijzen zijn veelbesproken onderwerpen en we zijn altijd opzoek naar manieren om goedkoper te rijden. LPG staat voor Liquefied Petroleum Gas en is een gas dat in vloeibare vorm wordt opgeslagen. Het is een mengsel van propaan en butaan. Het tanken hiervan werkt net wat anders dan bijvoorbeeld benzine maar de voordelen zijn enorm. De kosten zijn vaak doorslaggevend.

Rijden op autogas bespaart enorm in de brandstofkosten. Een liter LPG is een stuk goedkoper dan benzine of diesel. Ten opzichte van benzine is LPG ruim 85 tot 90 cent per liter goedkoper. De oudste gasinstallatie was de G1. De G3-installatie is sterk verbeterd ten opzichte van de eerste installatie en maakt gebruik van een boordcomputer. Hierdoor wordt de hoeveelheid te injecteren gas continue berekend. Dankzij dit systeem is er nauwelijks sprake van vermogensverlies van de auto. Doordat deze installaties efficiënter werken worden ze door de overheid gesubsidieerd. Dit gebeurt middels een korting op de wegenbelasting.

De motorrijtuigenbelasting voor auto’s met een LPG installatie valt iets hoger uit dan die met benzine, maar goedkoper dan auto’s die rijden op diesel. Bovendien is de motorrijtuigenbelasting voor auto’s met een G3-installatie bijna twee keer goedkoper dan die met een oudere installatie.

LPG gastank in laten bouwen door BV Agin

Sinds 1955 werd lpg geïntroduceerd en is daarmee steeds populairder geworden als brandstof voor de auto. BV Agin is al meer dan 57 jaar specialist op het gebied van auto-gasinstallaties en was de eerste erkende lpg-installateur van Nederland. De auto-gasinstallaties zijn allen door de RDW gekeurd en veilig in gebruik. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van geavanceerde inbouwtechniek in combinatie met betere installaties. Hierdoor kan de huidige gasinstallatie in de uitsparing van het reservewiel worden aangebracht. Dit werkt ruimtebesparend.

De motor wordt zwaarder belast bij een LPG installatie, doordat deze niet gesmeerd wordt. Om slijtage te voorkomen kan gebruik worden gemaakt van LPG additieven. De actieradius ligt bij de LPG gastank lager dan bij benzine, maar in Nederland en België zijn voldoende tankstations die autogas verkopen. Ook voor het buitenland geldt dit, alhoewel in Scandinavische landen hier aparte stations voor zijn. Nagenoeg ieder merk en model is geschikt om een LPG installatie in te laten bouwen. Mercedes, Volkswagen, Saab, Fiat, Citroën, Audi, Ford, Hyundai en alle andere merken.

LPG-inbouw actie

We hebben op dit moment een actie voor LPG-inbouw voor 4-cilinder motoren. Bekijk hier de LPG-inbouw actie.

LPG gastank

Besparing berekenen?

Maak een berekening op de website en ontdek hoeveel u kunt besparen. Binnen 1 minuut weet u wat uw voordeel is.

Bereken hier uw besparing

Vrijblijvend contact opnemen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw specifieke situatie? Vraag dan vandaag nog een gratis offerte aan of neem telefonisch contact met ons op via 010 – 462 02 61

We helpen je graag verder!

Vraag een offerte aan