LPG G3 Inbouwen

g3 inbouwen
De voordelen van LPG G3 inbouwen

Liquefied Petroleum Gas (LPG) is één van de voordeligste brandstoffen voor auto’s in Nederland. De literprijs ligt namelijk een stuk lager dan die van benzine of diesel, je betaalt dus veel minder om rond te kunnen rijden. Hiernaast zijn de accijnzen lager en krijg je fiscale voordelen van de overheid. Een LPG G3 inbouwen verdient zichzelf snel terug. Je bent al vanaf 9.000 kilometer per jaar goedkoper uit. Uiteraard geldt dat hoe meer je rijdt, hoe hoger je besparing kan oplopen. Wellicht vraag je je af wat een LPG G3 eigenlijk precies is en welke voordelen het voor je kan hebben? Lees dan hier verder en ontdek de mogelijkheden waarmee jij ook kunt beginnen met besparen.

Wat is LPG G3?
G3 staat voor de derde generatie van LPG inbouwtechnieken. Het is een gecertificeerde auto-gasinstallatie die aan alle moderne emissie eisen voldoet. De naam kan echter wel wat misleidend zijn, omdat met G3 ook de vierde en vijfde generatie technieken worden bedoeld. Het wordt gebruikt als een aanduiding van de overheid dat de installatie aan de modernste eisen voldoet. Daarom kan het zijn dat er op het kentekenbewijs G3 staat, terwijl de auto een vierde of vijfde generatie installatie bevat. Een LPG G3 inbouwen kun je het beste laten doen door een professional die op de hoogte is van alle eisen en echt vakmanschap kan leveren. Op deze manier ben je verzekerd van een langere levensduur en kun je het meeste besparen. B.V. Agin is zo’n bedrijf. G3 installaties kunnen worden ingebouwd in auto’s die in 1997 of later zijn gemaakt. De auto’s met een geboortejaar tussen de 1994 en 1996 kunnen vaak met enige aanpassingen ook geschikt zijn voor een LPG G3 installatie. Bij B.V. Agin kun je met elk merk auto terecht.

Wat zijn de voordelen ervan?
Wanneer je een LPG G3 installatie in je auto laat inbouwen, krijg je een korting van 317 euro per jaar op de normale houderschapsbelasting voor auto’s die op autogas rijden. Het gemiddelde omslagpunt vanaf waar het voordeliger is om op LPG te rijden, ligt hierdoor op zo’n 12.000 kilometer per jaar. Je kunt op deze website jouw omslagpunt gemakkelijk berekenen. Doordat G3 autogassystemen volledig door de computer worden gestuurd, worden afwijkingen bijgehouden waardoor een optimaal motorvermogen en brandstofgebruik kan worden gewaarborgd. Je zult als bestuurder ook altijd worden gewaarschuwd als er wel afwijkingen optreden, zodat je meteen kunt ingrijpen. Een ander voordeel van een LPG G3 inbouwen is de milieuvriendelijkheid. LPG is namelijk een stuk minder schadelijk voor het milieu dan andere brandstoffen. Neem vandaag nog contact op om te ontdekken welke besparingen een LPG installatie jou en je omgeving kan opleveren.

 

Review

  • LPG G3 in Citroën C5 1.6 THP in Agin Rotterdam
    Bij offerte aanvraag en mijn vragen daarop bleek al snel de deskundigheid van dit bedrijf, zijn konden mij haarfijn uitleggen wat de voor- en nadelen van lpg in een directe injectie is. Inbouw is op een uitstekende wijze gedaan en voor de afgesproken prijs. Auto loopt voortreffelijk, dit bedrijf is een absolute aanrader!