G3 installatie

Wat is autogas

Wil jij rijden op autogas oftewel LPG? Wat veel mensen niet weten is dat dit voor bijna iedereen geschikt is. Vaak wordt gedacht dat alleen zakelijke rijders hiervoor in aanmerking komen, maar steeds meer particulieren ontdekken de vele voordelen van autogas. Doordat lpg bijna overal verkrijgbaar is én erg goedkoop is, kan er enorm bespaart worden op de brandstofkosten. Dit kan oplopen tot vele honderden tot duizenden euro’s per jaar. Daarnaast is het rijden op LPG milieuvriendelijker: met de nieuwste G3 installatie vindt er minder CO-2 uitstoot plaats.

G3 installatie

Autogas kent verschillende installaties. De eerste generatie werd de G1 installatie genoemd. De derde generatie de G3 installatie. Toch heten ook de 4e of de 5e generatie nog de G3. Dit komt door de bijzondere achtergrond van de G3: deze wordt door de overheid gesubsidieerd. In het jaar 1995 werd de G3 geïntroduceerd en alle auto’s vanaf dat bouwjaar kunnen dan ook voorzien worden van een G3 installatie.

De G3 regeling

Met de G3 regeling bestaat er een korting op de wegenbelasting of houderschapsbelasting. Deze korting bedraagt 317 euro per jaar. Hierbij wordt er minder wegenbelasting betaald, zodat het voordeliger rijden is. Omdat de wegenbelasting voor LPG-auto’s hoger ligt vanwege de zwaarte, zou je duurder uit zijn dan met een benzineauto. Dankzij de korting door de overheid is dit verschil tussen lpg-en benzineauto’s nog meer 15 tot 20 euro per maand. Dit rijdt je er dankzij de lage brandstofkosten zo weer uit. Voordeel op voordeel met autogas.

Welke auto’s komen in aanmerking voor een G3 installatie

In principe zouden alle auto’s vanaf bouwjaar 1995 geschikt zijn voor de inbouw van een G3 installatie. De korting op de wegenbelasting geldt voor auto’s die voldoen aan de norm 94-12 en die voorzien zijn van een gecertificeerde G3-installatie. BV Agin is hier dé specialist in en was pionier op het gebied van lpg-inbouw. Als eerste erkende lpg-installateur bouwt BV Agin al jaren G3-installaties in alle merken en typen auto’s. Ook in oldtimers, die met wat aanpassingen ook geschikt gemaakt worden voor lpg. Alle merken komen in aanmerking voor G3 installatie waaronder Saab, Ford, Renault, Fiat, Volkswagen, Alfa, Chevrolet, Seat en vele andere merken.

Bijna geen vermogensverlies

De oudere lpg-installaties hadden vermogensverlies, iets dat bij de G3 installatie nauwelijks nog aanwezig is. Er wordt gebruik gemaakt van de aansturingstijden voor de benzine-injectoren, die via een boordcomputer berekend worden. Hierdoor werkt de G3 installatie zeer efficiënt. Het omslagpunt voor het rijden op lpg wordt normaal gesproken op 12.000 kilometer per jaar gezet, maar tegenwoordig kan dit zelfs veel lager zitten. Sommige auto’s hebben al een omslagpunt op 8.000 tot 9.000 kilometer per jaar. Bereken jouw omslagpunt via de website. Maak hiervoor gebruik van de handige rekentool. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.

 

Review

  • G3 inbouw in Maarssen
    Bij Agin 2 Chevy vans G3 in laten bouwen. Zowel voor als na de inbouw van beide systemen is en blijft de service helemaal goed. Zoek je de goedkoopste?Ga dan niet naar hun toe. Zoek je perfecte service,inbouw en advies zowel vooraf als achteraf? Dan kan ik een ieder aanbevelen om met Agin in zee...Lees meer