autogasinstallatie


Autogasinstallatie, nog altijd een goede keuze
Het zal u niet ontgaan zijn; de benzineprijzen zijn na een periode waarin de prijzen alleen maar stegen, iets gedaald. Of deze dalende tendens definitief doorzet, valt moeilijk te voorspellen omdat deze prijzen zijn gekoppeld aan de olieprijzen. Wel blijft het rijden op gas, oftewel LPG, nog altijd de meest voordelige manier van autorijden. Dit komt omdat de accijns die op gas wordt geheven laag is. En hoe meer kilometers u per jaar rijdt, hoe voordeliger u uit bent. Hebt u al een autogasinstallatie, dan ligt het omslagpunt van voordeliger rijden ten opzichte van andere brandstoffen al bij 4.000 gereden kilometers per jaar. Hebt u nog geen gasinstallatie en rijdt u minimaal 12.000 kilometer per jaar, dan kan het inbouwen van een LPG-installatie al lucratief zijn. Daarbij dient u wel rekening te houden met de geldende inbouwprijzen, de verhouding tussen de gas- en benzineprijs en de hoogte van de motorrijtuigenbelasting.
Maar er zijn meer voordelen aan het rijden met een autogasinstallatie. Zo is rijden op LPG veel minder milieubelastend; de CO2-uitstoot is namelijk veel lager dan bij een benzinemotor. Bovendien is het ook voor de auto zelf beter. Bij de verbranding van autogas komen nagenoeg geen afvalstoffen en etsende zuren vrij, waardoor de levensduur van de auto aanzienlijk wordt verlengd.

Rijden op LPG-G3 installatie biedt extra voordelen
Vroeger werd nogal eens als nadeel genoemd, dat rijden met een autogasinstallatie, door het gewicht ervan, duur is in de wegenbelasting. Daarvoor is nu ook een oplossing gevonden. De nieuwe zogeheten G3 installatie is zuinig en schoon en dat wordt beloond. Kiest u voor een dergelijk systeem, dan doet de overheid een duit in het zaakje. Met een G3 premie die kan oplopen tot € 440, – per jaar. Deze premie wordt in mindering gebracht op de motorrijtuigenbelasting. De exacte hoogte van de premie is afhankelijk van het merk van uw auto, het bouwjaar en de vereisten die gesteld worden aan de installatie. Laat de hoogte van de premie die voor u geldt, eenvoudig door ons berekenen. U weet direct waar u aan toe bent.
Autogas en op veel plaatsen verkrijgbaar en is bovendien een veilige keuze. De gasinstallatie kan tot maximaal 80% worden gevuld, waardoor er voldoende opvangmogelijkheden binnen het systeem zijn om vrijkomende hitte bij verwarming op te vangen.

Veilig, goed verkrijgbaar, minder milieubelastend en een langere levensduur van de motor. Kortom, voordelen die er toe doen. Net als wij overtuigd van de voordelen van een autogasinstallatie? Neem contact op en bekijk hoeveel u kunt besparen met LPG.

Review

  • G3 inbouw in Maarssen
    Bij Agin 2 Chevy vans G3 in laten bouwen. Zowel voor als na de inbouw van beide systemen is en blijft de service helemaal goed. Zoek je de goedkoopste?Ga dan niet naar hun toe. Zoek je perfecte service,inbouw en advies zowel vooraf als achteraf? Dan kan ik een ieder aanbevelen om met Agin in zee...Lees meer