autogasinstallatie inbouwen


Autogas wordt ook wel lpg genoemd en staat voor Liquefied Petroleum Gas. Dit is een brandstof die vele malen goedkoper is dan benzine of diesel. Toch kiest niet iedereen voor lpg, simpelweg omdat er te weinig over bekend is. Vroeger had rijden op autogas wat nadelen, maar deze zijn inmiddels weggenomen.

Autogasinstallatie inbouwen
In nagenoeg iedere auto is het mogelijk om een lpg installatie in te bouwen. Zo is rijden op lpg erg voordelig. Er wordt minder accijns op autogas geheven waardoor de kostprijs een stuk lager uitvalt dan bij benzine. Dit kan wel 85 tot 90 cent per liter schelen. Autogas is een fossiele brandstof en wordt gewonnen bij productie van aardgas en aardolie. Het is een mengsel van propaan en butaan en zorgt bij verbranding voor minder CO2-uitstoot. Hiermee is autogas veel milieuvriendelijker dan benzine of diesel.

De eerste-generatie-installaties hadden nogal wat nadelen ten opzichte van de nieuwste. Gelukkig heeft de ontwikkeling van lpg-installaties niet stilgestaan en werkt de nieuwste G3-installatie erg efficiënt. De G3 maakt gebruik van een boordcomputer. Deze berekend de aansturingstijden voor de gas-injectoren. Vanaf 2005 is lpg erg populair geworden vanwege de stijgende benzineprijzen, terwijl die van lpg gelijk bleven.

Autogasinstallatie inbouwen bij BV Agin
BV Agin is de oudste lpg-installateur van Nederland. Zowel bij nieuwe als bij oudere auto’s is het mogelijk een lpg-installatie in te laten bouwen. Ook voor oldtimers zijn er mogelijkheden. Hoe meer je rijdt, hoe hoger de besparing. Maar ook wie minder kilometers per jaar rijdt heeft al voordeel van het rijden op autogas. Afhankelijk van het type auto valt er al voordeel te behalen wanneer u 6.000 kilometers of meer per jaar rijdt. Op de website is het mogelijk om een proefberekening te maken. Aan de hand daarvan kan bekeken worden hoeveel u kunt besparen. Met de G3-installatie ontvangt u bovendien subsidie van de overheid in de vorm van korting op de motorrijtuigenbelasting.

  • Voordelig rijden op autogas
  • G3-installatie met korting op de wegenbelasting
  • Milieuvriendelijker
  • Wordt tegenwoordig goed ingebouwd met ruimtebesparing
  • Bijna ieder merk en type auto, ongeacht bouwjaar, is geschikt
  • Overal in Nederland is lpg beschikbaar
  • Ook in het buitenland is lpg verkrijgbaar

Laat u overtuigen door de vele voordelen die het rijden op autogas met zich meebrengt. Bespaar ook op de brandstofkosten en rijdt milieuvriendelijker met een lpg-installatie. Maak een proefberekening op de website of neem vrijblijvend contact met ons op.

Review

  • OMVL installatie in Nissan Bluebird 1.6LX (1989)
    Na het aanvragen van een offerte kreeg ik binnen een uurtje een antwoord met daarin het type in te bouwen installatie (omvl) en een prijsopgave. Auto maandag gebracht en vrijdag opgehaald. Op woensdag was alles al ingebouwd behalve het mengstuk. Deze was nergens op voorraad en de eventuele levertijd zou 14 dagen bedragen. Vrijdagavond heeft...Lees meer