Een alternatief voor diesel

Een alternatief voor diesel is LPG. Steeds meer diesel-rijders zoeken een goed alternatief nu diesel flink in de ban wordt gedaan. De reputatie van diesel staat onder druk door het groeiende milieubewustzijn, sjoemelschandalen in de Duitse automobielsector en een hardere aanpak van de overheid. Oude diesel auto’s zijn zelfs verboden in de binnensteden van Utrecht en Rotterdam.

LPG hierdoor de laatste jaren erg in trek onder diesel-rijders die een goed alternatief zoeken. Met een LPG interessante sla je gelijk twee vliegen in één klap. Enerzijds voldoet LPG in tegenstelling tot diesel aan de hedendaagse milieuwensen. Anderzijds is LPG een stuk vriendelijker voor uw portemonnee.

LPG in plaats van diesel

We kunnen het korthouden; Diesel is niet goed voor het milieu. In vergelijking is LPG een stuk schoner. Dat bespaart niet alleen onze planeet, maar ook uw portemonnee. De accijns op autogas liggen op negen procent, terwijl de dieselrijder een heffing ontvangt van maar liefst vijftig procent. Zeker als u veel op de weg bent dan zijn de eenmalige kosten van het installeren van een LPG installatie een lachertje. Al na 12.000 kilometer heb je deze investering terugverdiend. Tot op heden worden derde generatie installaties van LPG in uw auto zelfs ondersteund met subsidies en betaalt u minder wegenbelasting.

Van Diesel naar LPG

Wilt u weten hoe u uw auto kunt transformeren van diesel naar LPG? Maak vrijblijvend een afspraak met BV Agin en laat u bijpraten over de subsidies, besparingen, diverse LPG merken en –installaties. Met zes decennia ervaring behoren wij met recht tot de LPG specialisten van Nederland, die u kunnen voorzien van het meest passende advies.

Vindt u dit artikel interessant? Bekijk dan ook onze pagina dat we geschreven hebben over Duurzaam auto rijden

Review

  • LPG G3 in Citroën C5 1.6 THP in Agin Rotterdam
    Bij offerte aanvraag en mijn vragen daarop bleek al snel de deskundigheid van dit bedrijf, zijn konden mij haarfijn uitleggen wat de voor- en nadelen van lpg in een directe injectie is. Inbouw is op een uitstekende wijze gedaan en voor de afgesproken prijs. Auto loopt voortreffelijk, dit bedrijf is een absolute aanrader!